Kinkekomplekt musta ja valge soolaga on vahva kingitus soolaleivale minnes.
Kinkekomplekt musta ja valge soolaga sisaldab kahte gurmeesoola: Inka päikesesoola ja Flor de Sal soola. Lisa sellele komplektile veel Kinkekarp köögirätikutega ning saad kokku vahva soolaleivakingituse.
Inka päikesesool pärineb Peruu Andide mägismaalt. Machu Picchu lähedal asuv võimas soolase vee allikas ujutab üle 1500 terrassiga 10 cm sügavust basseini. Protsess kestab mitu nädalat ja jätab meile väga kergelt kollase, hapra ja maitsva soolahelbe. Inka päikesesool sobib klassikaliseks koduseks toiduvalmistamiseks – kahvatud, kreemjad, roosad kristallid on komplekssed ja mahedad, vetruva krõmpsuga.
Inka päikesesool sobib suurepäraselt salatitesse ja mereandidele (eriti pannil praetud forell) ning viilutatud küpsetele tomatitele.
Flor de Sal tähendab hispaania ja portugali keeles tõlkes “soola lill”, prantsuse keeles tuntakse seda kui Fleur de Sel.
Flor de Sal, mida peetakse “soolade kaaviariks”, korjatakse Portugalis Algarves käsitsi. Sool kristalliseerub peeneks kihiks, mis näeb välja nagu lill soolapottide peal. Maitsvad kristallid võivad tekkida ainult kuumadel päikesepaistelistel päevadel, kui tuult pole. Ilmastikust sõltumise tõttu toodetakse seda soola väga minimaalselt ja väikestes kogustes.
Flor de Sal on korjatud looduslikult mereveest ja seda ei ole rafineeritud, mistõttu on see tavalisest lauasoolast keerulisem mineraalne keerukus. Lisaks on selles soolas palju rohkem niiskust kui tavalisel lauasoolal.
Kokad üle maailma peavad seda parimaks saadaolevaks viimistlevaks soolaks – enne söömist piserdage veidi üle toidukorra. Flor de Sal Ei kasutata toiduvalmistamise protsessis, vaid lisatakse vahetult enne serveerimist, et roast parimad maitsed välja tuua.
Soovitame seda kasutada munade, liha, kala, köögiviljade, karamelli ja šokolaadi maitsete tugevdamiseks.
Kinkekomplekt musta ja valge soolaga on pakitud tumesinisesse ilusasse kinkekarpi ja seotud punase paelaga.